AÇIL SUSAM AÇIL
2-13 Temmuz 2013
Luigi Ballarin
Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi
Adres: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi
İstiklal Cad. No: 217 Tünel 34433 Beyoğlu Istanbul
0212 249 2610
Açılış: 2 Temmuz 2013 saat 18.00
Ziyaret: 3-13 Temmuz, Pazar hariç her gün 09.00-19.00 arası
İtalyam Ressam Luigi Ballarin’in ‘Açıl Susam Açıl’ resim sergisi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi himayesinde, Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle , Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılıyor. 2 Temmuz 2013 saat 18.00’de açılışı yapılacak olan sergi 2-13 Temmuz günleri arasında ziyarete açık kalacaktır. 09.00-19.00 saatleri arasında Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı 30’u aşkın tablonun yer aldığı sergi’de Arap dünyası ve İslamiyeti konu alan tablolar yer almaktadır. Yıllardır İslam dinine ve doğuya olan ilgisini tuvallere döken sanatçı İtalya’da ve yurtdışında kişisel ve karma sergilere katılmıştır. Aslen Venedikli olan sanatçı yaşamını Venedik ve Roma arasında sürdürmektedir.
Kozmopolit bir Venedikli, Doğu’ya aşık bir ressam.
Luigi Ballarin, yoğun ve unutulmaz renklere ve atmosfere, gözalıcı bir parlaklığa sahip mekanları ve çevreyi değiştirmeden aslına sadık kalarak gelenekçi bir şekilde resmetmektedir. Bu kendine özgü tarzıyla bizi Arap dünyasının tartışılmayan cazibeye sahip uçsuz bucaksız mekanlarına götürüyor.
…. İnsan ve mekan, bir kültürün değerleri, yaşanmış deneyimlerin hafızası, bize sıradanlıktan uzak, izleyicide derin şiirsel bir etki bırakan, bir mesajın anlamını sunuyor. Luigi Ballarin; vizyon ve gerçeklik, geçicilik ve bellek arasında estetik bir vizyonla yeniden açılan resmin ışığında derin bir şekilde yaşanan bir medeniyetin ritim ve hislerini her dokunuşuyla topluyor.
Gabriella Niero
Luigi Ballarin bizden oldukça uzak olan Arap dünyasına sonsuz bir aşk beslemektedir. En resmi bakış açılarının da dışında bir medeniyetle, sanatçı tüm sanatsal üretimini ortaya çıkaran derin bir uyuma girer.
Giuseppe Salerno
….. İşte tam önümde bugünün Venedikli’sinin tabloları duruyor: Luigi Ballarin. Ortadoğu’ya ve özellikle de Birleşik Arap Emirliklerine yaptığı gezilerden sonra Arap dünyasına hayran kalmış. Hemen söyleyelim 1800’lü yılların sonunda 1900’lü yılların başındaki oryantalist ressamlarla hiçbir bağı yok: yani egzotik folkloru sevmiyor. Müslümanların içinde saklı özü, ruhu ortaya çıkarmak istiyor…
…Ballarin’in tablolarında herşeyin bir anlamı vardır her ne kadar biz dikkatsiz Batılılar onu okuyacak anahtara sahip olmasak da…
Gentile Bellini’nin modern takipçisi bir Venedikli bize bunu büyük bir sabırla öğretecek. İnşallah.
Paolo Rizzo